Nural klipovi – inovativna tehnologija u službi maksimalne snage i izdržljivosti motora

klipovi

Nural je danas poznat po proizvodnji klipova za benzinske i dizel motore. Nural klipovi dolaze opremljeni za OEM cilindarske glave za automobile i kamione. Nural je odabran od nekih najvažnijih proizvođača vozila, kao što su VW-Audi, Opel, Mercedes, Ford. Kvalitet Nural komponenti pokazuje i činjenica da Nural proizvodi klipove i cilindarske glave za avio industriju. Nural nudi jedinstven asortiman od 1.500 auto delova, koji pokrivaju 4.500 tipova motora. Od benzinskih automobila za gradsku vožnju do kamiona sa izuzetno jakim dizel motorima. Brz razvoj proizvoda i napredne proizvodne tehnike, omogućuju Nuralu da nudi vodeća rešenja u izradi klipova.

Osnovan 1924. u Nirnbergu kao prva fabrika za livenje aluminijuma ubrizgavanjem, firma ¨FEDERAL-MOGUL NÜRNBERG Gmbh¨ je sa markom Nüral klipovi danas vodeći proizvodni pogon svetskog koncerna FEDERAL-MOGUL u evropskom biznisu klipovima.

Federal-Mogul Nürnberg svojim konsekventnim, inovativnim rešenjima u konstrukciji klipova i primeni sirovina danas prednjači u tehnologiji klipova za novu generaciju dizel motora velike snage. Nüral je svojim klipovima definisao repere i za benzinske motore velike moći.
Elastičnost i vek trajanja klipova Nüral, kao i postojanost geometrije i trajna čvrstoća, mogli su se, uz minimiziranu težinu klipova, podići na do sada neostvareni nivo.

Federal-Mogul Nürnberg objedinjuje dugogodišnje iskustvo sa brzim razvojem, vrhunski osavremenjenom proizvodnjom i fleksibilnim servisom.

Federal-Mogul Nürnberg ne postavlja standarde za sutrašnjicu samo u pogledu kvaliteta, učinka i cene, već i po pitanju ekološke zaštite. Preuzeti odgovornost znači ostvariti ekološku zaštitu na svim nivoima: od planiranja dugotrajnih klipova koji smanjuju emisiju, preko proizvodnje koja štedi energiju, sve do izgradnje širokozahvatnih struktura reciklaže.

Da su na pravom putu potvrđuju uspešni ekološki certifikati (npr. ISO 14001), a i njihovi partneri u automobilskoj industriji, kao što je dodela priznanja VW za ekologiju 1999.
Federal-Mogul je iskombinovao AE i Nüral proizvodne linije kako bi obezbedio bez premca pokrivenost primene u benzinskim i dizel motorima za teretna vozila, u automobilskom, brodskom i industrijskom sektoru.

Njihova dokazana ekspertiza u projektovanju i proizvodnji delova originalne opreme prve ugradnje direktno koristi njihovim aftermarket korisnicima. Oni nude rastući niz inovativnih tehnologija kreiranih da reše problem, olakšaju posao ili unaprede performanse vozila.